018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jovanović: Šta je moral, a šta sukob interesa? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Direkciji za izgradnju grada sumnjaju da je gradski većnik Srđan Aleksić ipak bio u sukobu interesa kada je zastupao njihove radnike. Kažu da sav novac koji su dobili u ovom sudskom sporu mora da se isplati iz budžeta. Tu su uračunati i troškovi advokata. U Direkciji kažu da ista advokatska kancelarija zastupa i Teniski klub „Radnički“, koji je u sporu sa Gradom u vezi vlasništva nad delom Jadranske ulice, uz same teniske terene. Advokati su tu ponudili nagodbu za mirno rešavanje spora vrednog dvadeset miliona dinara.

Šta je moral, a šta sukob interesa, pitaju se u Direkciji za izgradnju grada. Ne prihvataju obrazloženje advokata Srđana Aleksića da je njegov posao samo da brani građane. U slučaju gde zastupa radnike Direkcije, koji su tužili firmu zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada kažu – i nagrade i sudski troškovi – sve mora da se isplati iz gradskog budžeta. Ta cifra je skoro sto pedeset miliona, Aleksić, kaže izvršni direktor direkcije Branislav Jovanović, sa druge strane kao većnik učestvuje u kreiranju budžeta.

U Direkciji za izgradnju tvrde i da je sporno što Aleksić kao advokat zastupa i Teniski klub „Radnički – takođe u sporu protiv Grada. Problem vlasništva nad delom Jadranske ulice vredan je dvadeset miliona dinara.

I Jovanović, kao i Aleksić, kaže da iza ovog sukoba mišljenja ne stoji politika.

Povezane vesti