018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jovanović: Nisam oštetio gradski budžet (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Šef odborničke grupe URS-a i izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović negira da je nelegalnom izgradnjom toplovoda u nekoliko ulica oštetio gradski budžet za trinaest i po miliona dinara, zbog čega je kao osumnjičeni dva meseca bio u pritvoru. On ističe da njegove navode potvrđuje i veštašenje Mašinskog fakulteta, kao i izveštaj gradskog javnog pravobranioca.

Jovanović tvrdi da su toplovode, zbog kojih je bio u pritvoru, izgradili investitori svojim novcem, te da budžet grada u ovom slučaju nije umanjen, već suprotno. Pored toga, magistralni su, što znači da se na njih mogu priključiti i drugi korisnici.

Da Grad izgradnjom ovih toplovoda nije pretrpeo nikakvu štetu potvrđuje, kako ističe Jovanović, izveštaj zamenika gradskog Javnog pravobranioca iz 2012. godine poslato Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i stručno veštačenje. Kada nema štete, nema ni dela, zaključuje predsednik gradskog odbora URS-a.

Jovanović ističe i da je do sada od 11 odbornika URS-a u Skupštini Grada sedmoro prešlo u redove Pupsa i SNS-a, pa će, kako navodi, na narednoj sednici videti da li zaista iza svega stoje politički motivi sa namerom da se prekroji izborna volja građana. O svemu tome, kako kaže obavestiće i Vladu i šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta, a državu će tužiti za naknadu štete.

Povezane vesti