018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jovana i Martin pobednici mitinga „Sveti Nikola“

Od:
Komentari: isključeni

Članica reprezentacije Srbije i učesnica Svetskog prvenstva u Dohi Jovana Bogdanović, najuspešnija je takmičarka 23. Medjunarodnog plivačkog mitinga „Sveti Nikola“, koji je održan na čairskom bazenu. U muškoj konkurenciji najveći broj bodova u tri discipline imao je Bugarin Martin Želev. U konkurenciji klubova apsolutno su dominirali sjajni takmičari Samara regiona iz Rusije, kojima su pripale čak 42 medalje , od toga 19 zlatnih. U dvodnevnim nadmetanjima nastupilo je oko 500 plivačica i plivača u pet uzrasnih kategorija iz 50 klubova Bugarske, Rusije, Makedonije i Srbije.
Jovana Bogdanović , inače članica Sparte iz Pančeva, trijumfovala je u trkama na 50,100 i 200 metara prsnim stilom, dok je Želev osvojio zlato na 100 leđno, a srebrne medalje na 50 slobodno i leđno.Veliki uspeh u apsolutnom generalnom plasmanu ostvarili su članovi organizatora mitinga Plivačkog kluba „Sveti Nikola“ Stefan Stojanović i Jana Ćirić. Stojanović je bio drugi u generalnom plasmanu, dok mu je na 200 metara delfinovim stilom pripalo srebro,a na 200 slobodno bronza. Jana je bila treća u generalnom plasmanu, a srebrna na 200 metara slobodno i bronzana na dvostruko kraćoj stazi. PK „Sveti Nikola“ osvojio je ukupno osam medalja . Aleksandar Nikolić bio je drugi na 100 i 200 slobodno,a Miloš Čičić drugi na 50 i treći na 100 prsnim stilom. U ukupnom plasmanu plivača do 12 godina Uroš Canić osvojio je odlično drugo mesto, dok je Sava Cvetković iz „Niša 2005“ bio treći. Jedino pojedinačno odličje za ovaj klub i to zlatno pripalo je Jovani Mitić u kategoriji do 14 godina na 800 metara slobodno.
Inače, miting je protekao u apsolutnoj dominaciji sjajnih ruskih plivačica i plivača iz regiona Samara i Saratov.Briljirali su Vladislav Kozlov iz Samare i Darija Gutova iz Saratova. Kozlov je osvojio čak šest zlatnih medalja, pa je proglašen za najboljeg juniora. Dok je Gutova sa četiri zlata bila bez premca medju takmičarkama do 14 godina. Generalno 23. Međunarodni plivački miting „ Sveti Nikola“ u potpunosti je opravdao petnaestogodišnje postojanje u kalendaru Evropske federacije.