018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još se traži rešenje za Pivaru

Komentari: isključeni

U Niškoj pivari ponovo su izbegli zaplenu imovine zbog duga. Iako je za danas Poreska uprava bila u Pivari, posle sastanka sa čelnicima grada, odustalo se od odnošenja imovine. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da će grad Niš u narednih desetak dana naći rešenje za Pivaru.

Poreska uprava još jednom je odustala od zaplene pokretne imovine Niške pivare . Postigli su dogovor sa radnicima i čelnicima grada. Narednih dana očekuje se pokretanje stečaja, onda bi Grad trebalo da nađe strateškog partnera. To je, kažu, jedini način da se pomogne jednoj od najstarijih pivara na Balkanu.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković potvrđuje za Nišku televiziju da će u narednih desetak dana konačno naći rešenje. U pivari radnici ne primaju plate od maja 2012, nemaju overene zdravstvene knjižice, a pogoni stoje. Sindikati posebno zahvaljuju lekarima u pojedinim ambulantama, jer su ponekad lečili zaposlene i bez kartona i knjižica.

Najveći problem Niške pivare je taj što je većinski vlasnik Jovica Stefanović Nini u zatvoru zbog zloupotrebe službenog položaja u “Jugoremediji”. Pivaru je kupio 2006. Tada je imala 350 radnika, danas pogone koji ne rade čuva njih 120.

Pivara je jedna od tri niške fabrike koje preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj učestvuju u programu američke agencije USAID-a za pronalaženje novog investitora.

 

 

Povezane vesti