018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedno hapšenje zbog silovanja

Komentari: isključeni

Ove nedelje iza rešetaka našao se još jedan silovatelj. Brzom intervencijom policije uhapšen je dvadesettrogodišnji Milan S. zbog sumnje da je početkom nedelje na keju u centru Niša silovao dvadesetogodišnju devojku.

Ovo je drugi slučaj seksualnog nasilja nad ženama za nedelju dana. Prošle nedelje uhapšen je tridesetčetvorogodišnji Milovan M. nakon što je pokušao da siluje staricu u selu kod Svrljiga. Sociolozi kažu da je ovakvo ponašanje ogledalo lošeg stanja u društvu.

Sumnja se da je 23-tro godišnji Milan S. oko tri sata ujutru primetio devojku koja se sama vraćala preko keja. Prišao je sa leđa i počeo da je davi. Devojka je izgubila svest što je napadač iskoristio, silovao je, a zatim pobegao. Milanu nasilje nije strano, 2008. godine je sa čak trideset uboda nožem pokušao da ubije nevenčanu suprugu Anu Jovanović.

U žargonu stručnjaka Milan je povrtanik, a sociolozi korene nasilja vide u društvu.

Nažalost ovo nije jedini slučaj seksualnog nasilja nad ženama ove godine. Policija izveštava i o maloletničkoj delikvenciji, a samo ove nedelje podnete su tri krivične prijave protiv troje maloletnika zbog sumnje da su izvršili krivično delo krađe. I njih je policija uhvatila na licu mesta.

Povezane vesti