018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedna trudnica sa simptomima gripa (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na nišku Infektivnu kliniku juče popodne primljena je još jedna, sedamanestogodišnja trudnica, koja se javila sa simptomima gripa i stanjem izmenjene svesti, kažu lekari, ali navode da je ona stabilno, i da nije reč o teškom bolesniku. Osim nje, u toku jučerašnjeg dana hospitalizovano je još dvoje pacijenata, a pregledano njih stotinak. Ipak, epidemiolozi kažu da je ovo uobičajen broj pacijenata, i da nije reč o epidemiji.
Nakon što je pre nekoliko dana trudnica iz Aleksinca, koja je bila u devetom mesecu trudnoće uspešno reagovala na terapiju i otpuštena na kućno lečenje, juče je na nišku Infektivnu kliniku zbrinuta sedamanestogodišnja devojka u petom mesecu trudnoće, koja je u Niš stigla sa simptmima gripa i kako kažu lekari, u stanju izmenjene svesti.
Od svih pacijenata koji su trenutno zbrinuti na klinici, dve žene srednje životne dobi priključene su na respiratore, i tako će ostati sve dok im se klnička slika ne popravi, kažu lekari.
Bez obzira na veliki broj pregleda i obloleih koji imaju simptome nalik gripu, niški epidemiolozi ipak kažu da nema razloga za paniku i da nismo ni blizu epidemije. Međutim, apeluju na oprez, jer će kako procenjuju, ovakvo stanje će trajati bar još mesec dana.
Na infektivnoj klinici ističu i da imaju sasvim dovoljan broj ljudi za pravovremeno reagovanje u ovakvim situacijama, kao i da su zahvalni na punoj podršci čitave strukture i menadžmenta niškog KC.