018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedan značajan doprinos jačanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Deset specijalnih vatrogasnih vozila vrednosti 7,5 miliona američkih dolara, ruska strana Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, 21. maja 2015.godine predaće sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
To je na konferenciji za novinare izjavio Vjačeslav Nikolaevič Vlasenko, prvi zamenik direktora Srpsko-ruskog humanitarnog centra.
24. aprila 2015.godine, stručnjaci Srpsko ruskog humanitarnog centra zajedno sa pripadnicima sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u okviru međunarodne naučno-praktične konferencije o interakciji nacionalnih službi spasavanje Balkanskog regiona, održali su pokaznu vežbu na objektu Naftne industrije srbije u Nišu.
Tom prilikom ruska strana centra predala je srpskoj strani pet džipova Lada Niva i jedan roboto-tehnički kompleks za gašenje požara.
Memorandum o saradnji na humanitarnom planu u vanrednim situacijama, ruski partner upuio je Albaniji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.
Reakcija je pozitivna ali je potrebno dosta vremena za usaglašavanje zakonskih regulativa ugovornih strana.
Od predstojećih aktivnosti Srpsko-ruskog humanitarnog centra treba izdvojiti sledeće: 19 maja, predstavnici humanitarnih organizacija Balkanskog regiona posetiće centar.
Od 15. do 17. juna u Makedoniji biće održava vežba u oblasti civilne zaštite na regionalnom nivou. Predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra pozvani su da učestvuju.