018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedan štićenik Kuline primljen na Infektivnu kliniku

Komentari: isključeni

Još jedan korisnik Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina“ smešten je danas na Infektivnu kliniku u Nišu. Na ovoj klinici se, zbog simptoma svinjskog gripa, već leče dva mladića iz ovog doma starosti 20 i 25 godina, od kojih je jedan na respiratoru. Oba pacijenta su sa teškom kliničkm slikom, dok je treći, posle primanja adekvatne terapije u stabilnom stanju. Inače, Institut za javno zdravlje proglasio je epidemiju u Kulini, pošto su kod 30 štićenika primećeni simptomi ovog gripa.

Na niškoj Infektivnoj klinici trenutno je zbrinuto troje štićenika doma u Kulini. Oni su sa već teškom kliničkom slikom smešteni na ovu kliniku, gde im je odmah uključena adekvatna terapija.

Sva tri pacijenta koja se lecče u Nišu pate od teških degenerativnih bolesti, pa je to doprinelo ozbiljnoj kliničkoj slici.

Na niškoj infektivnoj klinici kažu i da su spremni za prijem novoobolelih iz Kuline, ali i podsećaju da do sada nisu bili uključeni u lečenje ovih pacijenata.

Iako se u ambulantu Infektivne klinike u Nišu do sada javljao veliki broj pacijanata sa respiratornim smetnjama, do sada nije bilo slučajeva  svinjskog gripa.

Povezane vesti