018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedan sastanak bez konkretnog dogovora oko cene grejanja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predsednici skupština stanara ostali su pri svom zahtevu za smanjenje cene grejanja i nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima grada. Oni se nisu složili sa merama koje je grad predložio, a sledeći korak je, kako kažu, registrovanje udruženja i sazivanje godišnje skupštine da bi se dogovorili oko sledećih poteza koje će preduzeti. Predstavnici uprave za komunalne delatnosti koji su večeras učestvovali na sastanku kažu da će o ovoj temi tek da se razgovara.
Još jedan sastanak bez postignutog dogovora. Oko 400 predsednika skupština stanara glasno je negodovalo oko mera koje je grad predložio a koje se tiču korigovanja cene grejanja. Naime, jedan od predlgoda sa kojim se nisu složili je da se fiksni deo smanji a varijabilni poveća kako bi korisnici daljinskog grejanja mogli u većoj meri da utiču na svoje troškove, smatrajući da to neće rešiti problem.
Osim toga što i dalje stoje iza svojih zahteva za cene grejanja, ovo udruženje, koje je u fazi registrovanja, će odmah nakon registracije sazvati godišnju skupštini i tu odlučiti šta i kako raditi dalje.
U ime grada su na sastanku govorili predstavnici uprave za komunalne delatnosti koji ništa nisu želeli da preciziraju kao ni da komentarišu sam sastanak, ali su nam rekli da su ovi razgovori početak i da će se o ovom problemu tek govoriti. Podsećamo, ni na ovom ni na prošlom sastanku nije bilo predstavnika gradske Toplane. Iz udruženja kažu da oni posebne pozive nikome nisu slali ali da je javnost svakako obaveštena o održavanju sastanaka.