018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedan neopravdani napad na NTV

Povodom netačnih navoda o tome da NTV nije izveštavala o pretnjama novinaru i uredniku ”Južnih vesti”, danas se saopštenjem oglasila i Koalicija zaposlenih u medijima.

Ona se pridružuje osudama napada na Predraga Blagojevića i pozdravlja efikasnu i brzu reakciju niške policije u otkrivanju svih činjenica vezanih za ovaj incident. Međutim, i pored toga, pojedini mediji su zloupotrebili napad na kolegu Blagojevića kako bi ponovo diskreditovali Nišku televiziju, koja je jedan od osnivača Koalicije zaposlenih u medijima, ANEM-a i Kragujevačke inicijative.

- Smatramo da je napad na Nišku televiziju atak na sve one koji su protiv medijske diskriminacije pojedinih delova naše zemlje i onih koji misle da građani u unutrašnjosti moraju da imaju pravo na svoje lokalne i regionalne medije – navodi se u saopstenju, i dodaje:

- Iako činjenice jasno pokazuju da je NTV bez prejudiciranja, profesionalno, odgovorno i objektivno izveštavala o telefonskim pretnjama upućenim Predragu Blagojeviću, pojedini mediji koji čine okosnicu Medijske koalicije tvrde da je ”NTV pod uticajem lokalne vlasti i da o pretnjama (Predragu Blagojeviću) nije izveštavala”. Činjenice su međutim neumoljive i lako proverljive – ističu u Koaliciji zaposlenih u medijima.

Ovo udruženje složno je u oceni da Niška televizija nije pod uticajem lokalne vlasti, što dokumentuju činjenicom da direktor i glavni i odgovorni urednik nisu članovi ni jedne političke stranke, već dokazani profesionalci.

- Takođe, tvrdi se i da “NTV nije izveštavala o pretnjama Predragu Blagojeviću“. Međutim, NTV je prethodnih dana u informativnim emisijama: ”Telepres” (centralna informativna emisija), ”Vesti”, jutarnjem programu kao i kroz krol-vesti, izveštavala o događajima vezanim za pretnje kolegi. Za sve ove navode postoje neoborivi dokazi, odnosno snimci programa Niške televizije koje možemo i da vam dostavimo.

Sa druge strane, ističe se u saopstenju, zaista postoje mediji koji nisu ni jednom rečju pomenuli incident, ali se oni namerno ne spominju jer su bliski Medijskoj koaliciji. Sve to kod nas izaziva sumnju da je ovo smišljena i sinhronizovana akcija kako bi se urušio kredibilitet i olakšao put ka uništenju i gašenju Niške televizije i ostalih članica Koalicije zaposlenih u medijima, zaključuje se u saopštenju.

Povezane vesti

 • KAZO

  BUDIMO REALNI, gospodin „novinar“ Blagojevic & Dopisnistvo RTS-Nis & BELLE AMIE ni jednom recju nisu pomenuli formiranje KOALICIJE ZUM, kao da se nije ni dogodilo, iako im se dogadjaj desio-pred nosem ! Da li je tu bilo reci o njihovom „profesionalizmu“ ili nekom njihovom „visem interesu“ ?! Ocigledno je u „slucaju pretnji novinaru Blagojevicu“ dopisnica B92 iz Nisa (NAMERNO ili SLUCAJNO) zamenila NTV i Dopisnistvo RTS NIS, ali to je njihov problem i nije razlog da ih vi sada ne ODERETE OD KAZNE !! Ako zivim ( od rodjenja) u Nisu, ucinicu sve da pomognem borbu Odbornika grada, Narodnih poslanika iz Nisa i zaposlenih NTV-a da ODBRANE DOSTOJANSTVO SVIH NAS VAN VOJVODINE I BEOGRADA !! BUDIMO REALNI, ko zna kako bih razmisljao i sta bih sve radio da sam (debelo) placen da radim-protiv svog grada…!

 • Juznjak

  Kampanja protiv regionalnih servisa je pocela, to je sad ocigledno !
  Zasto ne pozovete Predraga Blagojevica npr. sutra u emisiju NTV RAZGOVOR, i lepo se objasnite javno , kako treba se izvestavati o ovakvim desavanjima ? Zasto on cuti vec 2 dana ? Jer koliko vidim nije se oglasio ni kod Vas u emisijama niti na svom sajtu JUZNE VESTI .

  Samo uvod u buduci izgovor , da je NTV pravi primer partijske televizije (politicari zabranjuju odredjene vesti), i da je upravo zbog toga neophodna privatizacija.

  Koliko mrzovolje vlada medju Vama novinarima , to je strasno…
  Vi novinari Nisa , valjda i ako imate nesto protiv, nemorate toliko da se ponizavate i da stigne cak u Beograd, budite makar u necemu slozni.
  Regionalni servis je potreba , oni koji se time protive, shvatice jednom da su gresili to sto Vas nisu podrzavali.