018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još jedan „Bazar zdravlja“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Da je sve veći broj novoobolelih od dijabetesa pokazuju i ovogodišnji ,,bazari zdravlja“ koje niški Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje organizuju na teritoriji čitavog grada. Danas je kod pošte u Durlanu održan peti bazar, čije je dvočasovno trajanje obeležilo rekordno interesovanje žitelja ovog dela opštine Pantelej.

,,Bazari zdravlja“ organizuju se na javnim mestima, dostupnim većini sugrađana, a na tim punktovima lekari zainteresovanima mere krvni pritisak, šećer u krvi, određuju indeks masti u organizmu i daju potrebne savete, a ukoliko se javi potreba, građani se odatle upućuju na dalju lekarsku negu.

Ovaj subotnji ,,bazar zdravlja“ u Durlanu obeležilo je veliko interesovanje uglavnom starijih sugrađana. U rukovodstvu opštine Pantelej pozivaju i mlađe sugrađane da dođu na preventivne preglede, jer su granice obolevanja od većine bolesti pomerene naniže.

,,Bazare zdravlja“, uz niški Dom zdravlja, organizuje i Institut za javno zdravlje iz Niša.

Prevencija je okosnica zdravstvene zaštite poslednjih nekoliko godina na svim nivoima domaćeg zdravstva, zbog čega ovaj ,,bazar zdravlja“ neće biti poslednji. Isto mogu da očekuju i stanovnici sela u okolini gde nema ambulanti. Mobilni timovi Doma zdravlja i dalje će subotom i nedeljom posećivati ovakva sela, gde će zainteresovanima pružati preventivne preglede.

Povezane vesti