018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Još 748 mesta na niškim fakultetima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na fakultetima niškog univerziteta, posle prvog i drugog konkursnog roka, preostalo je još 748 mesta, i to 69 budžetskih i 679 samofinansirajućih. Pojedini Fakulteti već su na osnovu odobrenja Ministarstva i Senata raspisali treći upisni rok, koji, ukoliko bude odobren i na ostalim visokoškolskim ustanovama mora biti okončan do 30. septembra – kaže za Nišku televiziju prorektor za nastavu ovdašnjeg univerziteta prof.dr Dobrica Živković.

Od 13 fakulteta niškog univerziteta najviše preostalih mesta 216, i to samo za samofinansirajuće studente ima Ekonomski fakultet. Iza njega slede Pravni sa 149, Učiteljiski u Vranju sa 72, Mašinski sa 54, i Fakultet zaštite na radu sa 48 mesta za samofinansirajuće studente. Treći konkursni rok raspisali su Pravni i Fakultet zaštite na radu, dok su na Medicinskom sva mesta popunjena u prethodna dva roka.

Kako pojedini fakulteti još nemaju informaciju o raspisivanju trećeg konkursnog roka, budućim brucošima koji još uvek tragaju za slobodnim mestima se preporučuje da se informišu u Studentskim službama visokoškolskih ustanova, jer, ukoliko ovih dana dobiju odobrenje nadležnih, najnoviji konkursni rok mora biti završen do 30. septembra.

Povezane vesti