018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jonić: Zahtevi radnika moraju biti realniji (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ni trećeg dana od početka zvaničnog protesta predstavnika sindikata „Nezavisnost“ u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, dogovor nije postignut. Nakon sastanka sa upravom ove ustanove za decu, sindikalci su se u petak i subotu okupljali pred Gradskom kućom, ali do susreta sa lokalnim čelnicima nije došlo. Direktor Pčelice Zoran Jonić kaže da je uprava spremna da sarađuje, ali i da zahtevi radnika moraju da budu realniji.

Prvi zahtev nezadovoljnih radnika „Pčelice“ jeste isplata jedne i po zarade. Direktor Zoran Jonić je, kao što je Niška televizija već izveštavala, rekao da je u planu da Pčelica i Grad upute zvaničan zahtev Ministarstvu finansija za transfer dodatnih sredstava ne bi li se rešio problem zaostalih zarada. Od sindikalaca iz „Nezavisnosti“, međutim, očekuje da realnije sagledaju situaciju.

Drugi zahtev sindikalaca jeste smanjenje broja dece u grupama u vrtićima što bi, tvrde oni, doprinelo kvalitetnijem radu vaspitača. Jonić napominje da postoji višak od 500 dece što za 23 vrtića nije veliki broj. On podseća i na ocenu inspekcije da je dolaznost tek nešto veća od 60%, pa bi manje grupe dovele u pitanje broj zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi.

Hoće li ova obrazloženja prvog čoveka „Pčelice“ zadovoljiti zahteve sindikalaca ili će se zastave „Nezavisnosti“ i dalje vijoriti pred Gradskom kućom videćemo narednih dana.

Povezane vesti