018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Joksimović: Palilula među Opštinama koje na najbolji način koriste dobijena sredstva iz fondova EU (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Država mora naći sistemsko rešenje za podršku projektnim aktivnostima gradova i opština Srbije“, zaključile su, u razgovoru sa predsednikom GO Palilula, Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije i Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije za saradnju sa Evropskom Unijom.
Pri obilasku spomen-parka “Bubanj”, čije je sređivanje Opština Palililula uspešno realizovala u okviru projekta Prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom, ministarka Joksimović je istakla da je Palilula jedna od opština koja je na najbolji mogući način iskoristila dobijena sredstva iz fondova Evropske Unije. Ona dodaje da će država naći modus kako bi finansijski pomogla Opštine, s obzriom na to da iz inostranih fondova, na početku projekta, dobijaju samo izvestan procenat sredstava, dok ostatak moraju da obezbede same. Tek nakon realizacije, iz fonda Evropske Unije dobijaju preostali iznos, što ih je do sada i sprečavalo u privođenju projekata kraju.
Opština Palilula uspešno je, zahvaljujući sredstvima EU, a u okviru IPA Fonda, izgradila i sporski teren “Modernsport” u Osnovnoj školi “Kralj Petar Prvi“, a ovom prilikom zatražila je i finansijsku pomoć za postavljanje videonadzora u parku “Bubanj”, kao i uspostavljanje linka sa Upravom niške policije, kako bi renovirani amfiteatar bio zaštićen od huligana.