018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Job Fair 2013.“ na Elektronskom fakultetu

Komentari: isključeni
Tagovi:

Na Elektronskom fakultetu u Nišu 4. i 5. marta biće održan peti Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair 2013.“, gde će se studentima predstaviti oko 26 kompanija, među kojima i „Microsoft“. Pojedinim izlagačima, studenti će moći da ostave svoje biografije, a biće organizovane i radionice sa temom „Javni nastup i prezentacione veštine“, „Poslovna komunikacija i korespodencija“ i „Priprema efektivne prijave za posao“. Organizator je Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Niš.

Uz mogućnost da svaku kompaniju posete na štandu i obave informativni razgovor sa predstavnicima, posetioci sajma moći će da prisustvuju i prezentaciji pojedinih kompanija i postave im sva pitanja o načinu poslovanja. Prisustvo kompanija na ovom sajmu, iz godine u godinu, sve je veće.

Tokom dvodnevnog sajma biće organizovano i inženjersko takmičenje studentskih timova, koji postavljeni zadatak treba da reše na najbolji mogući način, i to po pitanju cene, inovativnosti i performansi. Ključni faktori uspeha su dobra komunikacija unutar tima, kreativnost i domišljatost. Lokalna BEST grupa Niš iza sebe ima nekoliko uspešnih inženjerskih takmičenja, kao organizator na lokalnom nivou i kao učesnik na balkanskom, regionalnom i evropskom.

Uspešna saradnja na obostranu korist ostvarena je sa kompanijama, koje na ovaj način približavaju svoju delatnost studentima i problemima koje oni izučavaju u nastavi na fakultetima. Rešenja će ocenjivati stručni žiri, koji će proglasiti pobednika posle testiranja svakog modela ponaosob. Pobednici će biti u prilici da u maju učestvuju na balkanskom takmičenju u Sofiji i da se bore za plasman na evropsko prevenstvo u Varšavi. Sajam će u holu Elektronskog fakulteta biti otvoren u ponedeljak u 10 sati .

Povezane vesti