018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

JKP „Objedinjena naplata“: Tužbe protiv 1700 neplatiša (VIDEO)

Komentari: isključeni

JKP “Objedinjena naplata” poslala je 1700 tužbi na adrese neredovnih platiša, kako bi naplatila 90 miliona dinara dugovanja.

Direktorka ovog preduzeća Jelana Stojanović za NTV kaže da je ukupan dug Nišlija za komunalije oko milijardu i po i da će ove godine korisnicima ponovo biti ponuđeni ugovori o plaćanju dugova na rate.

Za sve Nišlije kojima su stizale opomene do 31. oktobra prošle godine, a koji nisu regulisali svoja dugovanja za komunalije, Javno komunalno preduzeće “Objedinjena naplata” pripremila je tužbe koje su predate sudskim izvršiteljima. Najveći iznos zbog kojeg je pojedinac tužen je milion i po dinara, a najmanji oko 5000 dinara, kaže direktorka Jelena Stojanović.

Utužena dugovanja su u iznosu od 92 miliona dinara, dok ukupna utužena dugovanja “Objedinjene naplate” prema korisnicima iznose 800 miliona dinara.

U Objedinjenoj naplati dodaju da je 786 ugovora zaključeno je sa otpisom kamate, 765 uz otpis duga na rate, dok je 206 zaključeno sa socijalno ugroženim Nišlijama. Novih akcija za izmirenje neplaćenih računa za utrošenu vodu, grejanje, održavanje stanova i iznošenje smeća Objedinjena naplata organizovaće uskoro ponovo, kaže Stojanović.

Povezane vesti