018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

JKP Medijana obnavlja svoj vozni park (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Dugovanja građana prema javnokomunalnom preduzeću Medijana iznose 600 000 dinara, grad duguje 400 000, a obaveze Medijane prema dobavljačima iznose 300 000 dinara. I pored otežanih finansijskih uslova poslovanja, ovaj vrlo važan gradski servis funkcioniše dobro kako u letnjim tako i u zimskim uslovima kada su pojačane aktivnosti na uklanjanju padavina.
Javno komunalno preduzeće Medijana i pored besparice i sve težeg namirenja svojih potraživanja uspeva da odgovori na sve izazove. Grad je čist, a obnovlja se i tehnika.
Divlje deponije predstavljaju veliki problem za grad, ali i za radnike čistoće.
I ove godine izdvojeno je dovoljno sredstava za njihovo uklanjanje. To naravno nije trajno i održivo rešenje, jer je potrebno utacati na svest građana da svoj komunalni otpad ne odlažu na javnim i poljoprivrednim površinama.
Obnova tehnike, kamionaiI priključnih mašina za JKP Medijanu predstavlja veliki ali i neophodan izdatak. Posebno je teško prikupljati smeće i komunalni otpad u uskim ulicama, kaže direktor Vučković.
Paralelno sa akcijom besplatne podele kanti za reciklažni otpad, u Medijani planiraju da na raznim lokacijama u gradu postave i 86 specijalnih sanduka za prikupljanje kabastog otpada