018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

JKP Mediana želi da ostane društveno odgovorno preduzeće (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Javno-komunalno preduzeće “Mediana” smanjilo je dugovanja za 70 miliona poslednje 2 godine, kaže direktor Bratislav Vučković. Ukoliko im bude pripojen deo “Gorice” insistiraće da tu ne budu radnici iz administracije, a kako kažu, u planu imaju održavanje sistma reciklaže.
U poslednje 2 godine rukovodstvo Mediane imalo je u planu da poveća prihode za 10 odsto, smanji troškove za 20, a nivo higijene u gradu poveća za 30 odsto. Kako tvrde, nisu uspeli smo u trećoj stavci zbog preplitanja nadležnosti sa drugim JKP. Ukoliko im bude pripojen deo “Gorice” insistiraće da ne preuzmu administrativne radnike, već samo “terence”. Tada bi mogli da očekuju veću produktivnost.
Mediana je smanjila dugovanja prema dobavljačima, bankama i zaposlenima za 70 miliona dinara. Kako kažu, povećali su broj korisnika za 5 i po hiljada, što je uvećalo prihode. Ipak, grad ovom preduzeću duguje preko 400 miliona dinara, što šteti poslovanju.
Podržavajući akciju “Čepenig” grupe “Pomoć ugroženim Nišlijama”, potvrdili su, kažu, da su društveno odgovorno preduzeće. Plan je i da jednu lokaciju u gradu pretvore u “Park života i mladosti”, gde će roditelji svakog novorođenog deteta posaditi jedno drvoi brinuti o njemu, za, kažu, zeleniji i lepši Niš.