018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

JKP Mediana smanjuje broj direktora (VIDEO)

Komentari: isključeni

Jedan od prvih poteza novog rukovodstva JKP Mediana biće smanjanje broja direktora i ažuriranje spiskova korisnika. To je, izmedju ostalog, rečeno  na  predstavljanju novog menadžmenta i članova nadzornog odbora. Ovo je prvi put da neko gradsko preduzeće na ovakav način govori o tome  što je uradjeno i kakvi su planovi na naredni period, kažu u Mediani.

Za istim stolom novi i stari menadžment. Novi generalni direktor ima i nove planove. Neki dugoročni, neki kratkoročni. Na prvom mestu – racionalizacija i mere štednje. I sistematizacija  je nova. Od 16 direktora 10 ostaje bez fotelje.

Prvi put neko javno preduzeće prestavlja i Nadzorni odbor. Sada ima veća ovlašćenja i veće ingerencije. Prethodni direktor ide na drugu funkciju. Kaže, kolegi ostavlja dobro preduzeće koje ima veća potraživanja nego dugovanja.

Naredna godina biće teška, kažu u Medijani. Očekuju za trećinu manje novca iz gradskog budžeta . Moraće, kažu, da poboljšaju naplatu. Najavljuju i  ažuriranje spiskova korisnika. Nadaju se i da će grad da izmiri obaveze na vreme. U 2013. očekuju otvaranje novog reciklažnog centra.

Povezane vesti