018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

JKP “Mediana” će i ove zime čistiti od snega gradske ulice (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ukoliko ove zime snežne padavine budu umerene, zimska služba će moći da održava gradske saobraćajnice prohodnim, kaže komandant operativnog štaba Dragan Dimitrijević.Početkom decembra imaćemo i izvođače radova za održavanje lokalnih puteva, a ukoliko bude bilo potrebe do tada će taj posao obavljati javno-komunalno preduzeće “Mediana”, dodaje Dimitrijević.

Vozilo za takozvano “mokro” posipanje ulica, 2 vozila za uske ulice, tri specijalne građevinske mašine i još 5 kamiona sa rotacionim posipačima JKP “Mediana” čistiće i ove zime gradske ulice. Sa, za sada, 250 tona soli, a do kraja godine nabaviće još 300, što je sasvim dovoljno za zimsku sezonu, kažu u Mediani. Sa mehanizacijom će raditi 8 ekipa, a 50 radnika će ručno čistiti sneg. Ove godine Mediana će moći da angažuje radnike i preko centra za socijalni rad, korisnike novčane pomoći.

Ukoliko bude obilnijih snežnih padavina za rašćišćavanje će biti angažovane i druge službe, kažu u operativnom štabu zimskih službi.

Do 20. novembra Direkcija za izgradnju grada rapisaće tender za izvođače radova koji će čistiti lokalne puteve, a do tada će, ukoliko bude potrebno taj posao obavljati takođe “Mediana”.