018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jerkan: Nema gužvi u Domu zdravlja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ukidanje zakazivanja preko call centra u niškom Domu zdravlja nije dovelo do gužvi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, slažu se njen direktor, ali i pacijenti koje je ekipa Niške televizije zatekla na licu mesta. Problem postoji jedino za hronične pacijente koji dolaze po recepte za redovnu terapiju, ali bi i on trebalo uskoro da bude rešen po modelu razvijenijih sistema.

Iako je ukidanje zakazivanja pregleda u niškom Domu zdravlja podiglo prašinu u javnosti, nije došlo do redova u hodnicima ove zdravstvene ustanove.

Direktor Doma zdravlja doc. dr Milorad Jerkan napominje da je reč o letnjem režimu rada i da je zakazivanje putem call centra obustavljeno dok su godišnji odmori u toku.

Zakazivanje je, međutim, više odgovaralo pacijentima obolelim od hroničnih bolesti koji periodično dolaze lekaru da im propiše terapiju.

Promenljivo vreme pacijente u Dom zdravlja najčešće dovodi zbog problema sa visokim pritiskom, među kojima je sve više mladih, a nestabilna klima podstiče i razdražljivost.

Jerkan savetuje da se izbegava izlazak iz kuće od 11 do 17 sati, kada su najviše temperature, da se nosi pamučna garderoba svetlih boja i ne ide nikuda bez flašice sa vodom.

Povezane vesti