018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jelena Janković preokretom do finala u Pekingu

Komentari: isključeni

Jelena Janković se plasirala u finale turnira u Pekingu pobedivši posle dva sata igre Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 /6:7,6:1,6:1/.

U prvom setu vodila se izjednačena borba u kojoj su obe teniserke delovale prilično nervozno i pravile dosta grešaka, uz već manje-više redovne probleme sa servisom. Čehinja je prva došla do brejka i povela sa 3:1, ali je naša teniserka odmah uzvratila i izjednačila na 3:3, a zatim još jednim brejkom povela sa 5:3.

Imala je Jankovićeva zatim kod 5:4 servis za pobedu, no Kvitova se odbranila, baš kao i kod rezultata 6:5 kada nije iskoristila set loptu. U taj-brejku su se ređale obostrane greške, a Kvitova je bila malo srećnija i nekako uspela da dobije ovaj deo meča sa 9:7 i osvoji prvi set.

U drugom setu Jelena je potpuno razbila protivnicu. Servirala je izuzetno dobro ne dozvolivši protivnici nijednu šansu za brejk, a sama je iskoristila obe prilike da oduzme servis protivnici i ekspresno je stigla do izjednačenja u setovima.

Kvitova je dobila prvi gem trećeg seta, ali tada Jelena ponovo stupa na scenu i osvaja šest gemova zaredom iskoristivši prvu od dve vezane meč lopte, i to na servis Kvitove.

Povezane vesti