018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jednostavnije i lakše carinjenje

Komentari: isključeni
Tagovi:

Republička uprava Carina predstavila je privrednicima Nišavskog okruga novine u poslovanju, a cilj je da se skrati procedura carinjenja i olakša poslovanje privrednika. To praktično znači da će roba brže doći do odredišta, sa manje troškova i čekanja na Carini.

Direktno sa Carine u fabrički krug. Ovo je suština jednog, od nekoliko novih carinskih propisa, koji bi trebalo da olakšaju prekogranično poslovanje srpskih privrednika. Više od 30 kompanija već ima odobrenje republičke uprave Carina da radi takozvano – kućno carinjenje.  Jednostavnije carinske procedure rađene su po modelu Evropske unije. Njihovi predstavnici, koji posluju na ovim prostorima, već primenjuju ovakve olakšice. Postupak aktivnog oplemenjivanja jedan je od onih koji se često koriste kod nas. Sada je jednostavniji.

Dakle, lakše i brže poslovanje sa što manje troškova. U upravi Carina kažu da novi propisi donose i nove partnere. To će omogućiti dobrostojećim kompanijama da još bolje razviju posao. Prema nekim procenama na olakšice može da računa oko 200 preduzeća koja posluju preko republičke uprave Carina.

Povezane vesti