018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jednoglasna podrška novom investitoru

Komentari: isključeni

Odbornici Skupštine Grada usvojili su Nacrt elaborata i ugovora, kojim se kompaniji „Džonson Elektrik“ daje 3,8 hektara zemljišta za izgradnju fabrike, u kojoj bi trebalo da se zaposli 1000 ljudi.

Ovu odluku treba da potvrdi i Vlada Republike Srbije, nakon čega, već u septembru može da počne izgradnja objekta u Radnoj zoni „Sever“. Time će Niš postati prvi grad u Srbiji, gde ova kompanija otvara predstavništvo, a pokretanje proizvodnje očekuje se 2014. godine.

Odluka o podršci novom investitoru i Nišu, kompaniji „Džonson Elektrik“, usvojena je na današnoj sednici jednoglasno. Džonson će, nakon usvajanja, moći da dobije sve neophodne dozvole i počne izgradnju fabrike, u kojoj će posla biti za 1000 Nišlija, što je i najveća dobit za grad.

Odluku o dolasku novog investitora podržali su odbornici i pozicije i opozicije.

U narednih 5 godina gradski budžet će prihodovati najmanje 50 odsto više od vrednosti zemljišta, koje je procenjeno na 241.000.000 dinara, a postoji i bankarska garancija, tako da je Grad potuno obezbeđen.

Odbornici su jednoglasno usvojili i odluku, po kojoj Vojska Srbije ustupa gradu zemljište nekadašnje kasarne Apelovac, gde bi „Lidl“, poznati nemački lanac supermarketa, trebalo da otvori svoj objekat.

Povezane vesti