018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jednočasovni štrajk upozorenja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Širom Srbije, Savez samostalnih sindikata i Ujedinjeni granski sindikat, organizovali su jednočasovni štrajk upozorenja, kako se više nikada ne bi ponovila samovolja i jednostrano pisanje najznačajnijih Zakona za radnike. U Nišu, štrajku su se, između ostalih, pridružili sindikalci Kliničkog centra, Doma zdravlja i Javno-komunalnih preduzeća „Mediana“ i „Gorica“.

Sindikalci odbijaju učešće u doradi predloga Zakona o radu koji je povučen iz takozvane javne raprave, insistirajući na izradi novog, koji će biti potkrepljen argumentima.

Između ostalog traže i da se odmah sazove sednica Socio-ekonomskog saveta, na kojoj će se raspravljati o zakonima o privatizaciji, stečaju i štrajku i da se u proceduru usvajanja, upute tek posle usaglašavanja stavova o Zakonu o radu na čiji predlog imaju sledeće primedbe.

Štrajkači još jednom poručuju da žele dostojanstveno da žive od svog rada u Srbiji, gde bogastvo stvaraju zaposleni, a ne lopovi. Političare, takođe, podsećaju, da su glasali za njih, ne da bi samo njima, vec svima bilo bolje. U petak, 24.januara, u Beogradu, biće organizovan i protest zaposlenih u restrukturiranju, gde će od ministra privrede Saše Radulovića, tražiti da ode sa te funkcije.

Povezane vesti