018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jednočasovni štrajk hirurga Kliničkog centra Niš (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lekarima Klinike za opštu hirurgiju niškog Kliničkog centra, koji su juče zvanično otpočeli jednočasovni štrajk, pridružili su se Nezavisni i Sindikat lekara i farmaceuta. Predviđaju da će im podršku pružiti svi sindikati u zdravstvu, na nivou cele Srbije, i njavaljuju jednosatne obustave rada do 7. marta. Tvrde da će, ukoliko do tada njihovi zahtevi ne budu prihvaćeni, radikalizovati štrajk.

Štrajk lekara sa opšte hirurgije niškog Kliničkog centra, zbog solidarnog poreza i novih mera štednje, se nastavlja. Planirana je jednosatna obustava rada svakoga dana do 7. marta, a ukoliko Ministarstvo finansija u ostavci do tada ne ispuni štrajkačke zahteve, najavljuju generalni štrajk.

Hirurzima opšte hirurgije niškog Kliničkog centra, od kojih većina nisu sindikalci, podršku su dali i sindikati. A razlozi, zahtevi, ali i planovi su gotovo isti.

U niškom Kliničkom centru tvrde da bez obzira na predstojeće izbore, odluka o štrajku nema nikakvu političku pozadinu, i da se radi o čistoj egzistenciji.

Osim lekara i sindikalista niškog Kliničkog centra, jednočasovna obustava rada najavljena je i u niškom Domu zdravlja.

Povezane vesti