018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

JAVNI PREVOZ

Stupio je na snagu novi sistem i novi red vožnje u javnom gradskom prevozu u Nišu. Građane na svim linijama prevoze isključivo moderni, niskopodni autobusi sa svom neophodnom opremom, a novi prevoznici, Lasta i Strela, u Niš su stigli sa potpuno novim, ekološkim, euro 6 vozilima. Gradonačelnik Darko Bulatović i čelnici Direkcije za javni gradski prevoz provozali su se danas novim autobusima i razgovarali sa nišlijama.

Novi, isključivo niskopodni autobusi sa rampama za invalide, besplatnim bežičnim internetom, punjačima za telephone, displejima za autobuska stajališta, mestima za trudnice i decu, postali su obaveza za sve prevoznike u niškom gradskom i prigradskom prevozu. Već prvog dana sva vozila novih prevoznika Laste i Strele, koja su se pojavila na niškim ulicama bila su potpuno nova, sa euro 6 motorima. Gradonačelnik Bulatović i direktor Direkcije Milan Milić provozali su se od parka Svetog Save do Trošarine i nazad, i razgovarali sa gradjanima, koji su, kako se ispostavilo zadovoljni.

Novina u prevozu je i produženje pojedinih linija, ali I povećanje ukupnog broja vozila. Sve je uradjeno u skladu sa studijom koju su izradili eksperti sa ciljem da prevoz u Nišu bude u skladu sa evropskim standardima, kažu gradonačelnik I direktor Direkcije.

Gradonačelnik je najavio da će već za nekoliko nedelja širom grada, a najpre na najfrekventnijim mestima, biti postavljena I nova stajališta sa zaklonima za putnike, što će, kako se očekuje, dodatno podići standard javnog prevoza u NIšu.