018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javne tribine o izmenama zakona (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Do kraja godine, u skupštinsku proceduru trebalo bi da uđu izmene i dopune Nacrta zakona o zaštiti od požara. Suština je u preciznijoj regulativi koja podrazumeva i strožu kaznenu politiku. O tome, kao i povodom izmena i dopuna Zakona o odbrani od grada, u Nišu je održana javna rasprava koju je organizovao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Posle tragičnih događaja u Novom Sadu, 2008. i 2012. godine, kada je, usled ljudskog nemara, stradalo četrnaestoro mladih ljudi u požarima u kafiću “Laundz“ i diskoteci “Kontrast“, država je, na inicijastivu roditelja, rešila da izmeni pojedine odredbe, kako bi bila povećena sigurnost gostiju u takvim i objektima sličnog tipa.

Prema izmenama i dopunama, saglasnost MUP-a biće neophodna i ukoliko vlasnik želi da promeni namenu objekta, a što u oba slučaja, neće uticati na povećanje troškova. Na javnoj raspravi reči je bilo i o predlogu Nacrta zakona o odbrani od grada.

Pored Niša, do sada su javne tribine o izmenama i dopunama zakona o zaštiti od požara i Predlogu nacrta zakona o odbrani od grada održane u Kragujevcu i Novom Sadu, dok će poslednja biti organizovana 11. oktobra u Beogradu. Ulazak u skupštinsku proceduru oba Predloga, u najboljem slučaju očekuje se krajem godine.

Povezane vesti