018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javne rasprave o izmenama zakona o arhivskoj i bibliotečkoj delatnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zbog efikasnije primene zakona koji uređuju arhivsku struku, publikovanje, kao i način čuvanja arhivske i bibliotečke građe, u Srbiji će se do 29. decembra javno raspravljati o izmenama četiri zakona iz ove oblasti.Cilj je da se prevaziđu problemi koji su se javljali u praksi i obezbedi zaštita dokumentacionog materijala kao kulturnog nasleđa, rekao je državni sekretar Dejan Ristić na javnoj raspravi u Nišu.
Ministarstvo kulture i informisanja od 8. decembra raspravlja o izmena i dopunama nacrta zakona koji se tiču arhivske i bibliotečke delatnosti. Novi zakoni bi u narednim godinama standardizovali procese u arhiviranju dokumentacionog materijala kao kulturnog nasleđa i regulisali sistem zaštite Arhivskog fonda Republike Srbije.
Javna rasprava o nacrtima zakona biće organizovana već 22. decembra u Beogradu, kako bi bila okončana do 29. decembra. Do tada svi zainteresovani Ministarstvu mogu da šalju svoje predloge i sugestije koje će se naći u novim zakonima pre nego što ih usvoji Vlada Srbije.

Povezane vesti