018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javne nabavke komplikuju kulturni život (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ministar kulture mora više da bude na terenu kako bi se upoznao sa problemima u oblastima koje pokriva, među kojima je, na primer, primena Zakona o javnim nabavkama za gostovanja glumca ili pisaca, ili, zašto je važan opstanak lokalnih medija čiji su osnovači lokalne samouprave. To je izjavila Ljiljana Milanović, dugogodišnja organizatorka u oblasti kulture i urednica Pozorišne redakcije Niškog kulturnog centra, navodeći da nadležnima u Vladi moramo ponovo da predočimo argumente zbog kojih neke zakonske nelogičnosti valjda što pre ispraviti.

Gostujući u emisiji „Hoću da znam“, urednica pozorišnog programa u NKC-u Ljiljana Milanović kaže da ministra kulture moramo da podsetimo na argumente koje je i sam pre postavljenja forsirao u svojim javnim nastupima – zbog čega je besmisleno pokretati proces javne nabavke za, recimo, gostovanje stend ap komedije Ivana Tomića u Nišu, na koji, sa jeftonijom ponudom, može da se javi bilo koji glumac, a čiju ponudu, pak, po zakonu, morate da prihvatite.

Glumac Ivan Tomić, koji 22. avgusta nastupa u Nišu, jedan od aktuelnih voditelja ,,Bulevara“ na TV B92, i sam je nekoliko puta prošao kroz proces javnih nabavki u svojoj karijeri.

Često se u javnosti govori o nelogičnim i nepraktičnim zakonskim rešenjima, a među njima prednjači primena Zakona o javnim nabavkama u oblasti kulture, ali i najnoviji set medijskih zakona koji južno od Beograda ne predvidđa ni jedan regionalni javni servis.

Povezane vesti