018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javna rasrpava o izmenama i dopunama Zakona o železnici (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Zbog efikasnije primene zakona koji uređuju železnički saobraćaj, u Srbiji će se do 10 decembra javno raspravljati o izmenama zakona o železnici, kao i o bezbednosti nesmetanog odvijanja ovog saobraćaja. Cilj je da se prevaziđu problemi koji su se javljlali u praksi za razvoj železnice i približavanje železničkog sistema standardima Evropske unije, rečeno je na javnoj rasporavi u Nišu.
Ministrastvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 21. novembra sprovodi javnu rasrpavu o izmenama i dopunama nacrta o zakonima koji bi u narednim godinama obezbedili bezbednost železnice i evropske zahteve za odvijanje železničkog saobraćaja.
Predstavnici grada smatraju da u ove zakone treba promeniti deo koji se odnosi da u sanaciju železeničkog saobraćaja učestvuje i lokalna samouprava.
Javna rasprava o Nacrtima zakona narednih dana biće organizovana u Novom Sadu, Užicu, Subotici i Beogradu. Do 10 decembra svi zaintersovani mogu resornom ministarstvu da šalju svoje primedbe, predloge i sugestije koje će se naći u novim zakonima o železnici pre nego što usvoji Vlada Srbije.