018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javna rasprava o Nacrtu zakona o ulaganjima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ukoliko bude usvojen zakon o ulaganjima i domaći investitori moći će da dobijaju subvencije od države. Nacrt zakona, o kome je prva javna rasprava održana u niškoj Privrednoj komori, predviđa i formiranje Razvojne agencije Srbije i Saveta za ekonomski razvoj.

Novi zakon o ulaganjima trebalo bi da se nađe pred Skupštinom Srbije početkom juna. Ovaj zakon zameniće Zakon o stranim ulaganjima a, između ostalog, predviđa subvencionisanje i domaćih investitora, kažu u Ministarstvu privrede.

Zakon predviđa i formiranje novih institucija koje će pružati usluge ulagačima. Umesto SIEPE i Nacionalne agencije za regionalni razvoj trebalo bi da budu formirani Savet za ekonomski razvoj i Razvojna agencija Srbije.

Prva javna rasprava o Nacrtu zakona o ulaganjima održana je u Regionalnoj privrednoj komori Niš, a sledeće dve biće u Novom Sadu i Beogradu 22. aprila i 5. maja.

Novi zakon trebalo bi da garantuje slobodu ulaganja po najboljim standardima međunarodnog investicionog prava, tvrde u Ministarstvu privrede.

Povezane vesti