018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javna rasprava o izradi Strategije za mlade u ponedeljak u 10 sati (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U ponedeljak u 10 sati u Sali Skupštine grada biće održana javna raspravava o izradi Strategije za mlade od 2015. do 2020. godine. Dosadašnja istraživanja pokazala su da su nezaposlenost, ali i apatičnost najveći problem niške omladine, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Gradonačelnik je najavio i da će OŠ “Branko Miljković” biti renovirana do sredine sledeće godine.

Savet za mlade Skupštine grada, Kancelarija za mlade i Inicijativa mladih rade na strategiji i akcionom planu za omladinu koja živi u Nišu. Po dosadašnjim istraživanjima nezaposlenost je ono što najviše tišti omladinu u gradu, ali su oni ipak nezainteresovani za svoj razvoj i napredak.

U izradi Strategije za mlade grada Niša od 2015. do 2020. godine mogu da učestvuju svi zainteresovani, a javna rasprava održaće se u ponedeljak, 17. novembra, u 10 sati u Sali Skupštine grada.

Gradonačelnik je najavio i da će uskoro početi renoviranje OŠ “Branko Miljković”. Vrednost radova je 51 i po million dinara. Polovinu će finansirati grad a polovinu resorno ministrastvo.

Izvođač radova je firma iz Leskovca koja sledeće nedelje treba da dostavi projektnu dokumentaciju, kaže gradonačelnik Perišić.

Povezane vesti