018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Javna debata o bržoj administraiji (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Obaveze organa vlasti prema građanima, kada je reč o ostvarivanja pojedinih prava preko elektronske uprave, moraju da budu veće, i da se ekspeditivnije sprovode i poštuju, kažu nadležni iz niškog Udruženja građana „E- tvrđava“. Na javnoj debati u niškom Media centru rečeno je i da bi uskoro, kada zakonski i administrativno to bude bilo moguće, službe početi u potpunosti da primenjuju elektronske servise, što će značiti veću finansijsku dobit za Grad, i manje čekanja u redovima za građane.

Potpunu upotrebu elektronskih servisa od marta ove godine primenjuje samo sistem Poreske uprave. Zahvaljujući tome, prema zvaničnim podacima ukinuto je 5,5 miliona obrazaca koje su godišnje korisnici predavali na šalterima. Iz tog razloga naplata poreza povećana je za 11 milijardi dinara za mart mesec, u odnosu na isti mesec prošle godine.

U udruženju „E-tvrđava“ kažu da je novoobjavljena publikacija upravo pomoć za sve građane koji koriste i koji planiraju da koriste elektronsku upravu i da će se truditi da je što bolje plasiraju.

Organizovano je i potpisivanje peticije za ukidanje viška papirologije, i u ovom udruženju građana se nadaju da će biti dovoljno potpisa građana.

Povezane vesti