018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Japanski ambasador u Nišu: Velike mogućnosti za saradnju (VIDEO)

Njegova ekselencija ambasador Japana u srbiji Masafumi Kuroki boravio je danas u Nišu gde je bio gost gradonačelnika prof. dr Zorana Perišića.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da ne smemo da zaboravimo veliku podršku japanskog naroda ovim krajevima kroz brojne donacije, koje su u velikoj meri pomogle meštanima ovog dela Srbije tokom sankcija i posle njih.

On je dodao da je do sada bilo malo japanskih investicija u Srbiju, ali se nada da će se to uskoro promeniti, jer je, kako kaže Grad otvoren za saradnju i ističe da za jednu veliku ekonomiju kao što je Japan uvek ima mesta.

Kuroki, kome je ovo prva poseta Nišu, kaže da je impresioniran našim kulturnim i istorijskim nasleđem i dodaje da je Niš itekako pogodno mesto za japanske investicije.

Povezane vesti

  • taka

    NJ. E. Ambasador Japana otvorio je izložbu slika u galariji Art55 a nakon toga otvorio je I IZLOŽBU u Galeriji univerzitetske biblioteke u Nišu, koju je organizovalo Udruženje građana za negovanje tredicionalne japanske kulture i aikidoa „TAKA“, molimo vas da ne delite polovične informacije!!!