018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jako nevreme u Hrvatskoj

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Jako nevreme koje je zahvatilo Hrvatsku, uglavnom primorje, ne prestaje ni danas i ciklon se, sa područja Kvarnera, sa obilnom kišom, grmljavinom i „pijavicama“ premešta prema unutrašnjosti i jugu zemlje.

Na ostrvima severnog Jadrana ponegde je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Za 24 sata na Silbi je palo 217,5 litara kiše, a na Istu čak 294 litre, što je rekordna količina padavina u jednom danu za to područje u julu.

Na Zadarskom području grmljavinsko nevreme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, „spojilo“ je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše „Antena“ Zadar.

Neke ulice su potpuno poplavljene, a vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, posebno na zadarskim ostrvima, a najgore je na Viru, Pagu…

Jutros je Jadrolinijin brod „“Prizna“" u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vetrom i uspešno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine, ali i nevreme u Hrvatskoj danas se očekuju i u Dalmaciji, javlja Crometeo, i podseća da je Državni hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za celu zemlje.

Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar.

Povezane vesti