018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jagodina nudi smeštaj za 70 građana Kumanova

Od:
Komentari: isključeni

JAGODINA – Jagodina je danas ponudila smeštaj za 70 građana Kumanova ugroženih najnovijim terorističkim napadima u Makedoniji.
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma uputioje poziv gradonačelniku Kumanova Zoranu Damnjanovskom da, zbog situacije nastale nakon terorističkog napada u Makedoniji, u Jagodinu pošalje 70 svojih sugrađana, čiji su domovi razoreni.
Ti građani Kumanova bili bi smešteni u hotelu, a deci bi bilo omogućeno da, dok tu borave, u nekoj osnovnoj ili srednjoj školi u Jagodini pohađaju nastavu, stoji u saopštenju dostavljenom Tanjugu, koje je potpisao Marković.
Prošle godine, u maju, kada je Jagodinu pogodila katastrofalna poplava, Kumanovo je doniralo šleper humanitarne pomoći sa hranom, vodom i ostalim životnim namirnicama.
„U ovakvim vremenima prijateljstvo je nešto što treba negovati i mi želimo da se na ovaj način, koliko je to moguće, odužimo i zahvalimo prijateljskom gradu Kumanovu, koji je nama pomogao kada je bilo najteže“, rekao je Marković Tanjugu.

Tanjug 11 Maj 2015 10:50
Foto Tanjug, Z. Žestić