018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Jačanje slobode medija“

Komentari: isključeni

U okviru projekta “Jačanje slobode medija” delegacija Evropske unije objavila je poziv za učešće, koji je do 20. juna otvoren za sve štampane, elektronske i on-lajn medije, novinske agencije i novinske servise, produkcijske medijske kuće i udruženja.

Ukupna vrednost projekta je jedan milion i osamsto hiljada evra, a pojedinačni grantovi iznose od 50.000 do 150.000 evra, izdvojenih iz Nacionalnog IPA programa

- Cilj projekta “Jačanje slobode medija” je da se doprinese poštovanju slobode izražavanja i sprovođenje medijskih standarda Evropske unije u Srbiji, kao i jačanje istraživačkog novinarstva. Sve to, uz finansijsku podršku Nacionalnog programa IPA 2012 za Srbiju - kaže program menadžer Delegacije Evropske unije, Svetlana Đukić.

Teme konkursa su vladavina prava, nezavisnost i efikasnost rada pravosuđa, borba protiv svih vidova kriminala, podrška izbeglicama i raseljenim licima, borba protiv korupcije, zaštita slobode medija, pomirenje i regionalna saradnja, istrage o ratnim zločinima i suđenjima.

Đukić dodaje da je ovakav tip projekta poslednji put u Srbiji bio sproveden 2008. godine, a da će ovogodišnji, posle užeg izbora, početi da se realizuje u novembru i decembru.

 

 

Povezane vesti