018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izvršitelji smatraju da im je ugrožena bezbednost (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“U postupku izvrsenja, prilikom prodaje kuće porodice Panajotov na licitaciji i izvršenja u niškoj štampariji “Vuk Karadžić“, nije bilo nikakvih propusta“, tvrde izvršitelji Miodrag Grujović i Miljan Trajković. S druge strane, advokat Panajotovih i dalje tvrdi da je postupak izvršenja u Pasi poljani sproveden na nezakoniti način.
Slučaj porodice Panajotov mediji su hteli da predstave kao senzaciju, tvrde oba izvršitelja. Zbog toga im je kako kažu ugrožena bezbednost, iako su ceo postupak sproveli po Zakonu.
Umesto prodaje kuće na licititaciji izvršenje je moglo biti sprovedeno i nad penzijom vlasnika a ne prodajom kuće na javnoj aukciji za 7.000 evra, tvrdi advokat ove porodice, ističući i manjkavost isprava koje su podeneli izvršitelji i termina u postupku.
Na osnovu Zakona o prodaji nepokretnosti, u drugom ročištu, kako ističe Grujović, iseljenje porodice Panajotov biće sprovedeno uz prisustvo policije. Venko Panajotov, vlasnik spornog objekta, godinama je radio u Niš Projektu koji je u stečaju. Ova firma duguje mu 12 plata i 10 mesečnih uplata za penziono i zdravstveno osiguranje.