018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izvoz robe u Rusiju neće uticati na domaće cene

Izvoz u Rusiju jedinstvena je šansa koju Srbija mora da iskoristi, ali samo ako bude poštovala ruske visoke standarde i pravila, rekla je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

“Ruska strana zainteresovana je za sve naše poljoprivredne i prehrambene proizvode, naročito za meso, mleko, prerađevine od mesa i mleka, voće i povrće, a sir bismo mogli da izvezemo koliko god možemo da proizvedemo“, rekla je ministarka.

Povodom sastanka u Moskvi s ruskim kolegom Nikolajem Fjodorovom, ministarka je naglasila i da očekivani izvoz robe neće uticati na domaće cene. Bogosavljević Bošković je rekla i da će Srbija učiniti sve da podstakne proizvodnju i kod malih preduzeća, što je velika šansa koju vide mnogi građani, ali i političari.

Komentarišući štetu koju su prinosima nanele nedavne poplave, Bogosavljević Bošković je rekla da su vremenski uslovi naneli katastrofalnu štetu, ali da su, na sreću, neki delovi zemlje bili pošteđeni, pa se odatle može očekivati dobra proizvodnja. „Procenjena šteta, samo kod prinosa, iznosi više od devet milijardi dinara. Na to treba dodati uništenu mehanizaciju i objekte. Deo njiva, oko 22.000 hektara, uspeli smo da presejemo. Za 16.000 hektara dobili smo donaciju u semenu“, rekla je Boškovićeva.

Ona je najavila i skoru realizaciju arapskog kredita za navodnjavanje.

(Tanjug)

Povezane vesti

  • Nislija

    Pažnja,postavili ste pogrešnu fotografiju na vašoj fejsbuk stranici,gde je objavljena vest..