018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izviđački pozdrav proleću (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Preko dve stotine mališana i onih, malo starijih, izviđača niškog odreda Kralj Petar Prvi, i ovog marta, već po tradiciji pozdravili su proleće kako to inače rade godinama unazad. Iako su zbog lošeg vremena Bubanjski park morali da zamene balon salom u istoimenoj školi, smeh, radost i takmičarski duh nije izostao. Pored njihovih starešina i komandanta, izviđače i izvi]ačice pozdravio je i predsednik GO Palilula Boban Džunić.
Tradicionalni izviđački pozdrav, raport i stav mirno. Iako u zatvorenom, na šta i nisu navikli, izviđači odreda Kralj Petar Prvi pozdravili su dolazak proleća i obeležili ga na sebi svojstven način, raznim takmičarskim disciplinama. U desteak četa, sa vezanim maramama u vrsti zbor, stajalo je na stotine izviđača raznih uzrasta, ali kako ističu, godine za ovaj poziv nisu bitne, ali je zabava zagarantovana.
Kako kažu glavnokomandujući u ovom odredu, ovo je već ustaljena akcija koja se organizuje svake godine a deca je zaista vole.
Izviđače je pozdravio i prvi čovek GO Plailula, Boban Džunić.
U odredu izviđača Kralj petar prvi planiraju da budu aktivni tokom cele godine i da se sa lepim vremeno, udruže sa ostalim drugarima iz drugih odreda i tokom celog leta organizuju razne akcije i marševe.