018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izravnjan preorani put u Pasi poljani (VIDEO)

Komentari: isključeni

Đaci isturenog odeljenja OŠ „Kralj Petar Prvi“ u Pasi Poljani više neće prelaziti preorani put do škole. Vlasnik parcele koji je i preorao put pre dva dana, pristao je, u dogovoru sa opštinom Palilula da se prilaz popravi, jer kako kaže, opština je kontaktirala sve nadležne službe da se njegov problem oko pravno imovinskog dela parcele u najkraćem mogućem roku reši.

Vlasnik parcele kaže da je put preorao jer je bio iznerviran što ga niko nije kontaktirao i pitao da li uopšte njegova parcela može da se nasipa da bi se đacima omogućio prilaz školi. Ipak, posle dogovora sa predsednikom opština Paliula pristao je da se put zatrpa i bude dostupan đacima OŠ „Kralj Petar I“ u Pasi poljani.

Nikolić dodaje da je za potrebe izgradnje škole, Gradu ustupio imovinu od 6 ari ali da je put napravljen preko onoga što mu je preostalo, što je, kako kaže, još u njegovom vlasništvu. Predsednik opštine Palilula Boban Džunić, ističe da je spor nastao zbog sakupljanja poena u ranijim političkim kampanjama, ali da je bez obzira na to ostvareio dogovor sa vlasnikom parcele.

Kako ovaj put dnevno prolazi stotinak dece, u školi Kralj Petar i zadovoljni su epilogom priče.

Niškoj televiziji je ranije potvrđeno da su za ovaj problem meštana Pasi poljane nadležne Direkcija za izgradnju grada i Zavod za urbanizam, koje po planskoj i urbanističkoj dokumentaciji utvrđuju da li postoji pravni osnov za izgradnju prilaznog puta do škole.

Povezane vesti