018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izmirenje dugovanja prema „Objedinjenoj naplati“ na rate (VIDEO)

Komentari: isključeni

Od 15. novembra JKP “Objedinjena naplata” pružiće mogućnost svim Nišlijama da izmire svoje zaostale račune na rate i reše se dugovanja. Ova akcija važiće i za najugroženije. Razmatra se i mogućnost da se svima koji su korisnici Centra za socijalni rad otpiše 30 odsto od duga, izjavila je gostujući u Jutarnjem programu NTV-a, direktorka Objedinjene naplate, Jelena Stojanović.

U dogovoru sa direktorima javno-komunalnih preduzeća, Toplana, Mediana, Naissus i Nišstan, za koje zadužena Objedinjena naplata, a imajući u vidu da je u prethodnom periodu više od pet hiljada Nišlija na rate izmirilo zaostala dugovanja, od 15. novembra do 31. decembra pruža se nova mogućnost za rešavanje nenaplaćenih računa.

Po jednom modelu prilikom sklapanja ugovora o otplati duga, kamata se zamrzava. Maksimalan broj rata je 48, a njena visina je minimalno 50 odsto od iznosa redovnog računa. Po drugom modelu, prilikom isplate glavnog duga u celosti, korisnik stiče pravo na otpis kamate, kaže za NTV Jelena Stojanović, i dodaje da se oko svih nedoumica u vezi sa računom za grejanje, korisnici obrate Toplani.

Direktorka JKP “Objedinjena naplata” najavljuje i mogućnost otpisa 30 odsto duga socijalno najugroženijim. Očekuje se da se odluka o tome donese na nekoj od narednih sednica Gradskog veća.

Povezane vesti