018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izmeštanje studenskog cevovoda (VIDEO)

Komentari: isključeni

Sa izgradnjom trase koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada, počeli su i radovi na izmeštanju dela magistralnog cevovoda vodovodnog sistema Studena-Niš, koji je do sada postojao na deonici auto-puta kroz selo Jelašnica. Investitor izgradnje koridora, grčka firma “Tema”, nakon detaljne procene stručnosti, poslove izvođača radova na izmeštanju cevovoda poverila je Javno-komunalnom preduzeću “Naissus”.

Trasa studenskog cevovoda, dugačka kilometar i 400 metara, biće u potpunosti izmeštena sa dosadašnje lokacije, koja se nalazila na delu auto-puta koji prolazi kroz selo Jelašnica. Javno-komunalno preduzeće “Naissus”, kao najkompetentniji izvođač radova, prema proceni investitora, sredinom septembra je počelo sa poslovima izmeštanja cevovoda. Kako su se zbog dotrajalosti mreže često javljali i veliki gubici vode, sa realizacijom ovog projekta taj problem biće trajno rešen, a vodovodne cevi zamenjene.

Osim smanjenja gubitka vode, sa izmeštanjem ovog dela magistralnog cevovoda i korisnici niškog vodovoda će ubuduće imati redovnije i bolje vodosnabdevanje. Vrednost ovih radova je 37 miliona dinara, a njihov završetak planiran je za dva meseca.