018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izmeštanje pruge iz centra Niša počinje za godinu i po dana (VIDEO)

Komentari: isključeni

Za godinu i po dana trebalo bi da počne izgradnja železničke obilaznice u Nišu. Stvorili su se uslovi za to, potvrdio je za NTV načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Roduljub Mihajlović.

Kako je istakao, na nivou grada doneta je odluka o izradi generalnog plana detaljne regulacije koji predviđa izmeštanje 23 km pruge iz centralnog jezgra Niša.

Napravljeni su prvi konkretni koraci za izmeštanje pruge iz centra Niša. Dokumentacija koja garantuje dobijanje građevisnke dozvole i izgradnju severne železničke zaobilaznice je odluka Skupštine grada Niša o izradi generalnog plana detaljne regulacije koji predviđa izmeštanje pruge iz centralnog jezgra.

Reč je o severnoj obilaznici, koja bi krenula od stanice Crveni Krst – od kraka koji vodi ka Zaječaru i išla prema pruzi NIš – Dimitrovgrad kod sela Prosek, ističe Mihajlović.

Podsetimo, niški železnički čvor jedan od najstarijih u Srbiji i na pruzi Niš-Dimitrovgrad vozovi saobraćaju više od jednog veka. Prema ranijim najavama, projektovana brzina nove pruge, koja bi trebalo da bude dvokolosečna je 160 km na čas.

Povezane vesti