018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izmešta se gasovod zbog izgradnje Kliničkog centra

Komentari: isključeni

„Jugorosgas“ će podržati izmeštanje gasovodne mreže sa parcele na kojoj će se graditi novi Klinički centar u Nišu, rečeno je posle sastanka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja u Nišu.

Izmeštanje dela mreže neophodno je da bi radovi počeli na vreme, a posle dobijanja lokacijske dozvole, sledi tender za izbor firme, koja će pod nadzorom ruske kompanije izvoditi radove. U Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, u čijem je vlasništvu parcela za novi objekat, ističu da gasovodna mreža ometa izgradnju. Republika snosi sve troškove, a jedino se čeka da „Jugorsgas“ dostavi uputstva za izmeštanje.

Podršku za što skorije rešavanje ove situacije i brži početak izgradnje nove zgrade Kliničkog centra, za koji je novac već obezbeđen, pruža i Grad, kaže gradski većnik Miloš Banđur.

Sastanak sa predstavnicima ruske kompanije iskorišćen je i za razmatranje načina otplate duga, koji, prema rečima izvršnog direktora Jugorosgasa, Vladimira Koldina, nikada nije bio veći, a za šta Grad ima plan.

Predstavnici „Jugorosgasa“, između ostalog, zatražili su od Grada i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa lokacija u Nišu na kojima se nalaze njihovi objekti.

Povezane vesti