018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi razgovor sa ugostiteljima

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na inicijativu ugostitelja čiji kafići rade na teritoriji Gradske Opštine Medijana, sa dnevnog reda današnje sednice Skupštine ove opštine povučene su tačke dnevnog reda koje su se odnosile na dopunu odluke o lokalnim komunalnim taksama i odluke o novom planu bašta.

Inicijativa Skupštine Opštine Medijana da ugostiteljski objekti na njenoj teritoriji  smanje broj mesta u baštama i da kazne za nepoštovanje ove odredbe budu veće,okupile su vlasnike, koji su svoje nezadovoljstvo iskazali ispred sedišta Opštine Medijana, kao i na Sednici Skupštine. Njihov zahtev je i da se smanji iznos komunalne takse, koji je ranije sa 40 povećan na 52 dinara po kvadratu, kao i da im se vrati beneficija o smanjenju dažbina od 10 odsto po zaposlenom radniku.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana Momčilo Radojičić kaže da ugostitelji u dobroj meri nisu poštovali ranije donete odluke o zauzimanju javnih površina, ali i da verovatno nisu razumeli pojedine predloge.

Predsednik Skupštine Opštine Medijana kaže da će ugostitelji biti pozvani na razgovor, kako bi  odluke o razmeštanju bašta i ugostiteljskih objekata, i izmeni lokalnih komunalnih taksi, bile donete u zajedničkom interesu. To je bio i predlog opozicije, koja je podsetila da ugostitelji pune kasu ove opštine sa oko četiri miliona dinara mesečno, i da se od rada u takvim objektima izdržava oko 5.000 ljudi.

Povezane vesti