018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izmena glumca u predstavi o Konstantinu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Beogradski glumac Vuk Kostić ipak neće glumiti mladog Konstantina u pozorišnoj predstavi „Konstantin -znamenje anđela“, čija je premijera zakazana za 27. februar u niškom Narodnom pozorištu.

Mladi Konstantin biće Petar Benčina, a u pozorištu kažu da ima dovoljno vremena do premijere da novi glumac spremi ulogu.

U pozorišnoj predstavi „Kostantin – znamenje anđela“ koja će premijerno biti odigrana 27. februara, u sklopu obeleževanja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta, ulogu mladog Konstantina, ipak neće igrati Vuk Kostić, kako je ranije najavljeno. Novi mladi Konstantin bice glumac Petar Benčina, koji je javnosti poznat po ulogama u domaćim serijama „Vojna akademija“, „Igra istine“, „Miris kise na Balkanu“ i „Gorki plodovi“. Do ove promene je došlo, kako navode u Narodnom pozorištu zbog bolesti Vuka Kostića.

„Starog“ Konstantina u predstavi glumi Miodrag Krivokapić, tekst je napisao Dejan Stojiljković, a režiju komada potpisuje Jug Radivojević. „Konstantin-znamenje anđela“ je prva pozorišna predstava, koja se bavi životom Konstantina Velikog, predstava se radi u koprodukciji sa Beogradskim narodnom pozorištem, a osim beogradskih i niških glumaca, u komadu će igrati i glumci iz Zaječarskog,Kruševačkog, Kragujevačkog, pa i jedan glumac iz Banjalučkog pozorišta .

Povezane vesti