018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izložba Tine Hind u „Salonu 77″

Komentari: isključeni
Tagovi:

U ”Salonu 77 “ u Tvrđavi otvorena je izložba grafika umetnice iz Danske. Tina Hind je već izlagala u Srbiji, a bila je učesnica i likovne kolonije “Sićevo 2010.” Centralni motiv njenog stvaralaštva je ljudsko telo.

Tina Hind rođena je 1953. godine u Askovu u Danskoj, a studirala na akademijama u Poznanju, Arhusu i Amsterdamu. Samostalno je izlagala širom Evrope – u Švedskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Grčkoj, Finskoj, Rusiji. Više puta i u japanskom gradu Nagoji. Osim Beograda i Srbije, izlagala je i u Bosni.

Dvadesetak grafika koje su se našle u “Salonu 77” čine isprepletana ljudska tela uznemirujućih pokreta. Ona se lome pred očima gledalaca u grču, haosu, dominaciji i potčinjenosti. Grafike Tine Hind definišu telo na minimalistički način, konturnom linijom, bez detalja.

Izložba Tine Hind može se videti do 10. avgusta , a iz Galerije savremene likovne umetnosti obaveštavaju da su zbog izrazito visokih temperatura promenili radno vreme izložbenih prostora. Tako da će galerija “Srbija”,”Paviljon u Tvrđavi” i “Salon 77” raditi svakog dana , osim ponedeljkom, i to od 10 do 14 i od 18 do 22 sata.

Povezane vesti