018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izložba rukotvorina Slobodanke Rakić (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Penzionerka iz Niša Slobodanka Rakić za proteklih šest i po decenija, izradila je više od 5.000 unikatnih rukotvorina. Za svoju osmu samostalnu izložbu na Niškom sajmištu ona je pripremila veliki broj ručnih radova.

Stoljnjak dug 108 metara 2008. godine oborio je Ginisov rekord, a za ovu izložbu koja će trajati četiri dana pripremila je čak 220 takozvanih kuvarica koje takođe konkurušu za obaranje još jednog „Ginisa“.

Počela je da veze i plete u 10. godini, a danas, iako je zašla u osmu deceniju života, Slobodanka Rakić neumorno radi. Organizuje samostalne, ali učestvuje i na grupnim izložbama narodne radinosti, kako u Srbiji tako i inostranstvu. To nije sve, Slobodanka ima svoju školu narodnog veza, i heklanja.

Samostalna izložba rukotvorina i narodne radinosti Slobodanke Rakić je 28. manifestacija koju od otvaranja organizuje JKP „Tržnica“ na prostoru Niškog sajmišta, kaže direktor Radovan Milojević.

U „Tržnici“ planiraju da već narednog meseca prirede još jednu samostalnu izložbu Slobodanke Rakić. To će biti takođe rucni radovi, džemperi, bluze, šalovi, čarape i drugi odevni predmeti izrađeni od vune i pletiva, najavio je direktor Milojević.

Povezane vesti